Om Skiffer

Om Skiffer ett material som blir vackrare med tiden Pronto Kakel.

Om Skiffer Pronto Kakel

SKIFFER (ARDESIA) ÄR EN VISS MÄNGD AV KVARTS METAMORFISK BERGART MED SEDIMENTÄRT URSPRUNG , UTBREDD I NORRA ITALIEN OCH HAR UNDER MÅNGA ÅRHUNDRADEN BRUTITS I LIGURIEN.

copyright-pronto-kakelCopyright Pronto Kakel Malmö 2014

Skiffer är en typ av sten som delas in i flera undergrupper t.ex. lerskiffer, glimmerskiffer och kvartsitskiffer. Skiffer är resultatet av den progressiva sedimentationen av fina silt (finkornig jordtyp) på grund av nedbrytningen av växter och djur, skiffer sten klassificeras i hårdhet som mjuk eller halvhård.

Om Skiffer i BadrumMaterialet består av olika blandningar av kalksten och lera och kan lätt delas i tunna skivor (skiffrar sig), dessa plattor är lätta, vattentäta och väderbeständiga . Sten med mycket kompakt, svart- mörk färg är ofta lättare att bearbeta. Skiffer tenderar att bli ljusare till färgen efter sin utvinning och får ofta en ljusgrå pigmentering, den mörkare nyans på skiffer som finns beror på kolrester som avdunstar vid kontakten med syre, fukt och ultraviolett strålning .

På grund av sin förmåga att dela upp sig i ark) och andra egenskaper som att vara vattentät och (vissa skiffer sorter) frostsäker, därför kan denna typ av sten användas i olika miljöer som arkitektur och byggnader, för taktäckning, golv, trappsteg mm) och design av dekorativa föremål.

Termen Ardesia kommer från ett gammalt franskt ord ”adesie” från 12 hundra talet, som i sin tur härrör från Ardennerna, En fransk provins där skiffern utvecklats och som var en av de första fabrikerna för framställning av tunna ark för att täcka bl.a. tak . Den liguriska typen är även känd som ”svarta tavlan” som tidigare användes i skolan.

Om Skiffer fondvägg

Skifferns användning som material för tak går tillbaka till antiken och hade sin storhetstid under medeltiden och i renässansen .Skiffergolv är skönt att gå på, i princip outslitligt, och ger en härlig känsla i rummet. Materialet fungerar bra i alla utrymmen, också i badrum och duschutrymmen, i både i privata och offentliga miljöer.

Behöver du hjälp med att välja sort? lugn vi hjälper dig och kan rita upp just ditt rum med vårt 3D CAD program med den skiffer sort du väljer, och på så sätt vet du att redan innan att du valt rätt.

Om Skiffer fondväggSätt upp natursten eller skiffer på väggarna som ett alternativ till kakel eller klinker. En naturlig produkt som håller över tiden och blir aldrig omodern och är dessutom är lättskött. Kanske i ert badrum runt spisen passar det utmärkt. Kanske fondvägg i vardagsrummet av African Sauvage? Skiffer monteras på samma sätt som kakel och klinker men är oändligt mycket vackrare.

Man måste kontrollera att den skiffer man vill använda passar för den miljö man har och att kvalitet är rätt, exempelvis frostbeständigt, om så krävs. Våra sorter är testade för att garantera att den är frosttåligt på (Istituto di ceramica a Bologna) i Italien med upp till 50 frost cykler.

 

 

Öppettider i butikerna
Öppettider

Öppettider i vår butik i Vellinge.

  • Mån – Tors 10-18
  • Fredag 10-16
  • Lördag 10-14 OBS Tillfälligt stängt Lördag 28/3

PRONTO KAKEL

Butiker i Malmö/Vellinge Pronto_Kakel_Kontakt_QR_-_Kopia(1)
Butik i Vellinge Kontakt
Kompanigatan 29, 235 32 Vellinge Tel: 040 – 466 460, E-post: info@prontokakel.se

 

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • youtube
  • Pinterest
  • Google Plus