Om Badrum©

Om Badrum© en inspirationssida från Pronto Kakel®

Att tänka på när man skall bygga nytt eller renovera sitt badrum en sida för dig som verkligen vill skapa ditt eget drömbad.

Kostnader:

Kostnaden för att renovera kan variera kraftigt dels beroende på vilken typ av hus eller lägenhet man har, och då avseende vilken typ av befintligt material som redan finns i väggar och golv. I vissa fall behöver man kanske byta ut alla befintliga väggskivor eftersom dessa möjligen innehåller organiskt material som t.ex. spånskiva eller pappersbeklädd gips (organiskt material som i kombination med fukt kan orsaka svartmögel en typ av mögel som är cancerframkallande) och i andra fall måste man kanske använda flytspackel golvet för att kunna få till en fall från dörr till avloppsbrunn dagens regler kräver ett fall på 1:100 på hela badrumsgolvet och 1:50 i själva duschutrymmet det betyder alltså att på varje golvmeter måste det falla 1 cm, och i duschen 1 cm fall på varje 0,5 m.

Hur fördelas kostnaderna?:

Vad kostar det att renovera sitt badrum? generellt kan man säga att kostnaden kan delas upp i fyra ungefär lika stora delar och denna beräkning gäller i princip oavsett storleken på just ditt badrum. Kostnaderna fördelas enligt principen 25% av den totala kostnaden härrör sig till ytskiktet det vill säga kakel & Klinker, något mer om man väljer natursten eller väldigt exklusiva material. 25% är flytspackel, tätskikt samt fix & fog och arbetskostnaden är därmed resten ungefär 50%. Sedan kan man ju välja badrumsmöbler, badkar, handdukstork för flera hundratusentals kronor om man vill.

Offerter:

Man bör alltid begära in, om det är möjligt? offerter från minst 3 st. kakelfirmor med våtrumsbehörighet i enlighet med BKR’s regler avseende våtrum. Det kan hjälpa er att spara mycket pengar som antigen kan stoppas direkt i fickan eller kanske användas för att kunna köpa riktigt fin kakel eller klinker.

Branschregler och annan bra information:

AB Svensk våtrumskontroll.

Tidsaspekten:

Man bör alltid vare ute i god tid och planera sitt projekt noga, det inte bara minskar risken för fel, utan ger er som kund ett avsevärt större utbud att välja ifrån eftersom ingen leverantör av kakel kan lagerhålla allt som produceras. Med andra ord vill du kunna välja fritt och verkligen få nått som du gillar så handla inte i sista sekunden.

Garantier:

Man bör alltid se till att man får ut besiktningsprotokoll och våtrumsintyg från sin hantverkare det absolut nödvändigt om man skulle ha otur och det senare skulle uppstå en vattenskada och man måste vända sig till sitt försäkringsbolag, för utan det kommer försäkringsbolagen att göra kraftiga avdrag i den ersättning som kommer betalas ut.

Kvalité:

Varför skall man välja kvalité när man väljer produkter till sitt badrum? enkelt kan man säga att man får vad betalar för och det finns inga genvägar till hållbara och designmässigt snygga produkter, det gäller vid val av både porslin och blandare. Det finns billiga blandare på marknaden och det är inte alltid lätt att förstå skillanden för en lekman, Men det kan vara allt från undermåliga metallegeringar i själva kranen som gör att det fälls ut farliga tungmetaller i ditt dricksvatten till att man använder allt från papperspackningar till högsta packningar av allra högsta kvalité som då är keramiska. Nör det gäller golv och väggbeklädnadsmaterial som kakel eller klinker kan plattorna vara brända vid för låg temperatur och därmed absorbera vatten och vittra sönder över tid, eller kan plattorna rent av vara skeva eller ha små micro hål i glasyren svåra att se med blotta ögat innan fogning men desto lättare efter. Kort sagt värdet på det du köper ligger inte i priset utan i vad du får.

Badrum för olika ändamål beroende på i vilken miljö man bygger upp sitt badrum kan det ställa helt olika krav på val av material:

Ytterligare snygga badrumsbilder med blandare som verkligen har Stil ur serien MEM.

Vill du följa vad som händer inom kakelbranschen och ta del av alla trender inom kök och badrum följ vår blogg kakeltwitter och håll dig uppdaterad! Köp utvalda produkter i vår nätbutk. Och du har väl inte missat vår helt nya sida om Pronto klinkerdäck® i 2 cm tjocklek?

 

Öppettider i butikerna
Öppettider

Öppettider.

  • Tisdag till Torsdag 10-18
  • Fredag 10-16
  • Lördagar 10-14
  • Söndag STÄNGT
  • Måndag, STÄNGT

PRONTO KAKEL

Butiker i Malmö/Vellinge Pronto_Kakel_Kontakt_QR_-_Kopia(1)
Butik i Vellinge Kontakt
Kompanigatan 29, 235 32 Vellinge Tel: 040 – 466 460, E-post: info@prontokakel.se

 

  • linkedin
  • youtube
  • Pinterest
  • Google Plus