Klinker & Kakel
American Vintage

American Vintage

- Gillar du amerikanska bilar från 50-talet?
Kakel Romantica

Kakel Romantica

- Kakel Romantica kakel serie med de mjuka värdena i fokus.
På stan Malmö

På stan Malmö

- På stan Malmö en helt ny modern klinker serie från Pronto Kakel
Stockholm klinker

Stockholm klinker

- Stockholm det moderna klinker valet.
Kakel Vintage Romantik

Kakel Vintage Romantik

- Kakel Vintage Romantik Italiensk modern klassiker.
Kalksten Jämtland

Kalksten Jämtland

- Jämtländsk kalksten som klinker
Flexibel klinker

Flexibel klinker

- Flexibel en klinker serie från Pronto Kakel Malmö som är böjbar.
Jura Klinker

Jura Klinker

- Klinkern serien JURA by Pronto Kakel.
Kalksten Öland

Kalksten Öland

- Öländsk exklusiv kalksten som klinker.
Stellissima

Stellissima

- Klinker med design och elegans.
Granito

Granito

- Granito är senaste klinker trenden från Italien.
Pietre Mescolati

Pietre Mescolati

- Pietre Mescolati klinker där natur & design förenas.
Opera di Pietra

Opera di Pietra

- Opera di Pietra är en klinker med ytor i både blankt, matt och med grovyta.
Betong by Pronto

Betong by Pronto

- Betong by Pronto fondväggen med stort F.
Alta Skiffer

Alta Skiffer

- Norsk Altaskiffer som klinker.
Otta Skiffer

Otta Skiffer

- Den norska skiffern Otta som klinker

Om Kakel & Klinker.

 

Kakel är bränd lera, leran som bränts vid lägre temperatur ca 900-1000 grader och som därför är mer porösa än klinker, kakelplattor är vanligtvis är glaserade.

Produkten använder man främst till väggar, badrum och kök. Denna typ av platta används mest inomhus eftersom de suger upp vatten. Utomhus endast under tak. Kakel skall inte läggas på golv. I kök är det vanligt att man använder kakel eftersom dessa ofta tillverkas i mindre storlekar och med en glasyr med hög glans. Vid större byggprojekt används ofta kakel till badrummen eftersom kakel är en billigare produkt än klinker. Kakel kan fås med rödlera eller vit lera lustigt nog är ofta rödleran lite hårdare men de flesta av våra kunder föredrar kakel av vit lera eftersom man då kan slå en liten flisa ur glasyren utan att det syns lika tydligt. Kakel från Italien håller högst kvalité och italienarnas kunskap om tillverkning av kakel är helt enkelt oöverträffad både i formgivning samt design.

 

Om Klinker eller så kallad granitkeramik. (Gres Porcellanto)

 

Klinker är en typ av stengods, och är ett mycket mindre poröst material än kakel för att det är bränt vid betydligt högre temperatur 1250-1350 grader vilket leder till att ler molekylerna smälter samman och bildar ett mycket hårt och kompakt material som i princip inte suger upp vatten och passar därför perfekt till både golv och vägg både inom och utomhus är frostsäkra om man väljer med omsorg och köper kvalité. Det finns både oglaserade klinkerplattor UGL eller glaserade GL. Skillnaden är att de glaserade har en helt stängd och ogenomtränglig yta som inte kan ta åt sig någon smuts.

Klinker används idag i all större utsträckning eftersom de flesta vill göra sitt badrum till en del av huset och variationen av format och mönster är betydligt större inom denna produkt kategori dessutom är de oändligt mycket starkare. Klinker används ofta pga. Dess extrema hållfasthet till projekt i offentlig miljö på både golv och vägg, men även till fasader och uppfarten. Riktigt stora format är på frammarsch och vi säljer plattor som är i format upp till 100×300 cm. Det finns även tunnare varianter som bara är 3,5 mm tjocka och är lämpliga vid omklädnad av väggar och golv när man inte vill riva ner hela badrummet eller riva upp det gamla golvet. Granitkeramik är ett annat namn för att beskriva denna produkt och är alltid hårdbrända, extremt slitstarka, och skall alltid vara frostsäkra och tåla installation av värmegolv.

En produkt som ersätter trädäck och betong plattor är så kallad 2 cm klinker en tjockare variant som går att köra bil på och man kan skapa underbara upphöjda helt underhållsfria Pronto Klinkerdäck® läs mer på www.klinkerdäck.se

 

Om Mosaik.

 

Mosaik är ett samlingsnamn när man sätter samman små plattor av antingen keramiskt material, glas eller natursten som t.ex. Skiffer, kalksten eller Marmor. Mosaikbitarnas storlek varierar men, är ofta mellan cirka 1 – 5cm är de större är det inte längre mosaik och levereras ofta som lösa bitar.

Produkten monteras på olika typer av underlag t.ex. på nät av glasfiber eller papper. Finns både glaserad och oglaserad, och kan generellt användas i både våta och torra utrymmen inne och ute undantaget mosaik av kakel som endast bör användas inomhus, att montera mosaik i pooler är mycket vanligt och blir oändligt mycket vackrare än liners. Tänk på att köpa mosaik avsedd för pool.

Mosaik med nät av pappersfiber på baksidan skall man inte använda i våta miljöer som pooler eller badrum eftersom det finns en risk att det kan blidas svartmögel som är cancerframkallande.

PRONTO KAKEL

Butiker i Malmö/Vellinge Pronto_Kakel_Kontakt_QR_-_Kopia(1)
Butik i Vellinge Kontakt
Kompanigatan 29, 235 32 Vellinge Tel: 040 – 466 460, E-post: info@prontokakel.se

 

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • youtube
  • Pinterest
  • Google Plus