Kalksten Portugal

- Kalksten från Portugal i alla färger.

Kalksten Portugal hos Pronto Kakel® hos oss hittar du Portugisisk Kalksten i alla färger.

Kalkstenen från Portugal är en vacker naturprodukt som blir mer och mer efterfrågad av våra kunder. Kanske för att man verkligen kan välja själv både format och yta på plattorna. Men kanske också för att man kan beställa både bänkskivor, fönsterbänkar, utomhus sten eller varför inte ett helt badkar i samma sten? Se mer om vilka olika typer av färger som vi kan erbjuda här!

Färger

Detalj

Bra att veta

Kontakta oss!

Format

15x60cm 10x10[0] Sexkantig terrakotta klinker
10cm x 60cm
15cm x 90cm
20cm x 60cm
30cm x 60cm
45cm x 90cm
30cm x 90cm
60cm x 120cm
5cm x 5cm
10cm x 10cm
15cm x 15cm
30cm x 30cm
45cm x 45cm
60cm x 60cm
Samt valfria format.
Och fallande längder.
Även åttkantig eller sexkantig.

Kalksten Portugal.

 

Beställa prover ring! 040-466460 eller mejla oss info@prontokakel.se

 

Portugisisk kalksten från Pronto Kakel® går att beställa i valfritt format upp till riktigt stora t.ex. 180 cm x 180 cm. Man kan även välja mellan 6 olika sorters ytbehandling som ger helt olika karaktär på stenen dessa olika typer är. Diamantsågad, finslipad, polerad, sandblästrad, hyvlad, borstad samt med vissa typer av kalksten även flammade eller flammade och borstade i kombination. Tjockleken på plattorna varierar beroende på storlek mellan 12 mm för plattor upp till 60×60 cm, därefter 20 mm tjocklek i format upp 80×200 cm därefter eller för kalkstensplattor som vara större eller läggas direkt på mark 30 mm. För garageuppfarter och liknande behövs 50 mm tjocklek.

 

Portugal har haft en tusenårig tradition i användandet av sten för en mängd olika syften, och dra nytta av dess naturliga kvaliteter som skönhet, hållbarhet och variation. Marmor, granit, kalksten, och breccia för att nämna några, är fortfarande idag den bästa råvaran för olika projekt och anläggningar. På grund av detta använder många arkitekter, ingenjörer, husbyggare, skulptörer, dekoratörer och murare kalksten för de hittar ständigt nya tekniska och estetiska lösningar med denna typ av sten.

 

Genom att anta nya metoder för utvinning, brytning och bearbetning som tillsammans med framtagning av nyare tekniker för slipning, hamring, blästring, och polering, har gjort att gruv- och stenindustrin kontinuerligt har moderniserats över tiden.

 

Kalksten är ofta skuren i block och plattor i specifika dimensioner för byggnader och arkitektur. Det används som fasadsten och väggbeklädnad, som golvplattor och trappsteg, men även för fönsterbänkar, köksbänkar och många andra ändamål för bostäder och kommersiella projekt.

 

De portugisiska kalkstenarna kommer främst ifrån de viktiga massiven Estremadura och Serra da Arrabida. Denna sten består främst av kalk, varav de tjockaste formeringarna bildar såkallad ”Dogger” (en stor sfärisk konkretion som förekommer i sedimentära bergarter.) och ger sorter av prydnadsvärde i lagren från mitten av Jurassic eran (Alpinina, Molianos även känd som Gascogne Beige och Gascogne Blue, Moca crème, Ataija, Rosal, Brecha de Santo Antonio).

 

I regionerna kring Sintra och Montemor, bildas så kallad mikrokristallin kalksten av sjöbotten sediment från kritaperioden, här bildas sten som även används som prydnadssten t.ex. (Azulino, Encarnado Negrais, Lioz), Det är oftast en organisk sedimentär bergart som bildas från ansamlingar av skal, koraller, skelett, fossiler och alger. Men kan också vara av en kemisk sedimentär bergart som bildas genom utfällning av kalciumkarbonat ifrån vattnet i sjön eller havet.

 

Kalksten är ett mycket vanligt byggnadsmaterial och är mycket populär i arkitektur, framför allt i Europa och Nordamerika, och de flesta av de kändaste landmärken som finns i världen är gjorda i kalksten som House of Parlament, St Pauls Cathedral, Buckingham Palace, Tower of London i England, Empire State Building, FN-nationer i USA, Egypten Pyramiderna bara för att nämna några.Vill du följa vad som händer inom kakelbranschen följ vår blogg kakeltwitter och håll dig uppdaterad! Köp utvalda produkter i vår nätbutk. Och du har väl inte missat vår helt nya sida om klinkerdäck i 2 cm tjocklek?

Öppettider i butikerna
Öppettider

Öppettider i vår butik i Vellinge.

  • Mån – Tors 10-18
  • Fredag 10-16
  • Lördag 10-14 OBS Tillfälligt stängt Lördag 28/3

PRONTO KAKEL

Butiker i Malmö/Vellinge Pronto_Kakel_Kontakt_QR_-_Kopia(1)
Butik i Vellinge Kontakt
Kompanigatan 29, 235 32 Vellinge Tel: 040 – 466 460, E-post: info@prontokakel.se

 

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • youtube
  • Pinterest
  • Google Plus