Glasmosaik
Näthandel

Näthandel

Näthandel hos Pronto Kakel i vår nät butik hittar du t.ex. Marmor mosaik, skiffer, och FILA produkter.
Translucent

Translucent

- transparent glasmosaik i flera färger och format.
Mosaik

Mosaik

-Mosaik av glas som ligger på nät (glasmosaik) och som passar både till kök, bad och spa.
Spegel, guld och metall

Spegel, guld och metall

- Glasmosaik i spegel, rostfritt stål eller 24 Karat äkta guld.

Mosaik | Glasmosaik

 

Glasmosaik och mosaik från Italien

 

Vi har mosaik och glasmosaik i hela färgskalan samt glasmosaik eller annan mosaik för pool och spa för både inomhus och utomhus. Pronto kakel har mosaik och glasmosaik från bl.a. Bisazza, Trend, Sicis, mosaico+,  mosaico più, Appiani m.fl. Kristall mosaik i 8 mm tjocklek i alla färger. Guldmosaik 24 karat från prontokakel.se, Glasmosaik för Spa, pool, badrum, kök, restaurang och diskotek. Skapa din egen glasmosaik med mönster hos prontokakel.se. Mosaik i glas som fondvägg. Vi har sålt glasmosaik med Terylen nät sedan 2004. Glasmosaiken lossnar inte från nätet om man köper kvalité. De reklamationer vi hört talas hos andra leverantörer om har berott på att kunden har använt ett felaktigt fix som inte var avsett för mosaik av glas eller inte avsett för miljöer med kemikalier och eller salt. Eller också har kunden själv köpt undermålig glasmosaik som har monterats på cellulosa baserat nät och/eller inte vattenfast klister, detta har medfört att glasmosaiken har lossnat från ytan redan innan fixet har härdat. Arbetet kan också ha utförts vid fel temperatur med exempelvis nattfrost. Tänk därför alltid på att denna typen av arbeten alltid skall utföras av fackmän med tillräcklig kunskap för att kunna göra jobbet i enlighet med de regler som gäller, detta är minst lika viktigt när man renoverar eller bygger om sitt badrum.

 

Det som också är viktigt är att använda ett fix som är avsett för mosaik och glasmosaik och som tål kemikalier som fixet utsetts för i pooler och bassänger med ett högt innehåll av hydrauliska bindemedel med hög hydraulicitet och stabila alkalibeständiga co-polymerer som därmed har hög vidhäftning mot icke absorberande material såsom exempelvis glas och som är motståndskraftiga mot kemikalier. Utöver detta är det viktigt att poolen om gjuten, att den får torka ut enligt betongleverantörens anvisningar innan tätning och sättning. Man bör alltså använda ett mosaik fix som dessutom har en draghållfasthet motsvarande minst 2N / mm2 efter 28 dagar.

 

Man kan ytterligare säkra upp mot separation genom att täta poolen med ett diffusionsöppet tätskikt som man dessutom bäddar in ett glasfibernät i tät massan för att på så sätt öka elasticitetsmodulen i den underliggande ytan. Utöver detta brukar vi rekommendera att använda 50% vatten + 50% latex i fog blandningen också detta för att minska vatteninträngning samt öka elasticitetsmodulen även i fogarna. Vid mycket porös/hålig yta på mosaiken bör latexen undvikas eftersom öppettiden för fogen minskas och rengöringen försvåras. Glasmosaiken skall baddas in i fix bädden så att fixet kan möta mosaiken och därmed få fulltäckning och vidhäftning under. Detta moment slarvas det ofta med eftersom det kan medföra så kallat pys med fix som tränger upp i fogarna, detta ger merjobb eftersom man blir tvungen att skrapa ur fogarna innan fixet har torkat. Om man underlåter att göra det, så försvårar det i sin tur fogningen om avvikande fog färg skall användas. Sammanfattningsvis kan man säga att nätet enbart sitter för att underlätta vid montering mosaik och har inget att göra med hållfastheten i den slutliga installationen. Arbete med mosaik och glasmosaik i pooler, eller Spa och badrum skall givetvis utföras av en fackman med erforderliga kunskaper av keramisk/glasbeklädnad av pooler eller badhus/Spaanläggningar. Vi hjälper er gärna att visualisera er pool med just den mosaik ni valt genom att rita upp hela poolen med vårt 3D CAD program. kika även på vårt stora utbud av mosaik av marmor.

 

PRONTO KAKEL

Butiker i Malmö/Vellinge Pronto_Kakel_Kontakt_QR_-_Kopia(1)
Butik i Vellinge Kontakt
Kompanigatan 29, 235 32 Vellinge Tel: 040 – 466 460, E-post: info@prontokakel.se

 

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • youtube
  • Pinterest
  • Google Plus